LIA VAN VUGT, BEELDHOUWER/SCULPTOR

 

 

  • University of Chang Chung, China, docent gedurende één opleidingsjaar.
  • Academie Artibus onder leiding van Jan van Luyn;
  • Postacademische studie Jan van Eyck academie Maastricht, onder
    leiding van Arthur Spronken;
  • Brera academie Milaan (één jaar);
  • Institutio di Culturadi Roma, Italië, stipendium;

    “Ik zoek niet, ik vind,” Pablo Picasso

Klik hier om werk te zien : brons | steen | hout | glas | keramiek | portretten | andere materialen
     
 

Boek
Over Lia van Vugt is een boek verschenen, getiteld 'Lia van Vugt', geschreven door Janneke Wesseling.

Uitgegeven door Waanders Uitgevers in samenwerking met Stichting Het Depot. Gebonden, 72 pagina's, 65 kleurenfoto's, ISBN 90 400 9609 0. Prijs € 27,95.

 

     

Lia van Vugt heeft in het studiejaar 2008/2009 succesvol gedoceerd aan de Universiteit van Chang Chun. Momenteel zijn er gesprekken gaande tussen Lia en de Kunst academie van Peking om daar te doceren.

De studenten met wie Lia werkte zaten in het laatste jaar van hun studie. Lia heeft gedoceerd in vormgeving en het materiaal gebruik van steen, brons en andere metalen. Lia is trots op de studenten en wenst ze al het goede.

Met sommige exceptionele studenten heeft ze nog contact, in deze gevallen was de creatieve klik zo goed, dat de studenten naar Nederland zijn gekomen om nog een paar maanden verder te leren en samen te werken. Hierbij zijn zeer vernieuwende kunstwerken ontwikkeld.

Klik hier om de overige activiteiten te bekijken>>>

     

Bronzen beelden
Diverse gerespecteerde organisaties gingen u voor, als het gaat om de aankoop van een bronzen beeld van Lia. Voorbeelden zijn: musea, gemeenten ziekenhuizen, woningbouwverenigingen, de Nederlandse Spoorwegen en banken.

Gelukkig zijn de kunstwerken van Lia ook bereikbaar voor particulieren. Klik hier voor een kleine selectie, van haar bronzen beelden Lia nodigt u hierbij uit om meer werk te bezichtigen in haar atelier.

Bronzen beelden zijn ook te huur voor 10% van de verkoopprijs per jaar. Als u binnen vijf jaar tot aankoop overgaat, wordt de reeds betaalde huur van de verkoopprijs afgetrokken.

Lia van Vugt werkt ook in opdracht.

Klik hier om de bronzen beelden te bekijken>>>

The sculptures in bronze shown on this page are only a selection. If you want to see more, feel free to make an appointment with the artist. She also works on commission.

Click here to view the sculptures of bronze>>>

     

Beelden in steen
Sculpturen in steen van Lia van Vugt zijn altijd een unicum. De steensoorten waarin wordt gewerkt zijn zandsteen, marmer en graniet.
Als u op deze link klikt ziet u een selectie uit haar werk, er zijn echter nog meer werken die u kunt inzien in haar boek (link naar inkijk exemplaar) en in haar atelier. U bent altijd welkom om eens te komen kijken naar haar werk.

Lia van Vugt werkt ook in opdracht.

Klik hier om de stenen beelden te bekijken>>>

The sculptures in stone shown on this page are only a selection. If you want to see more, feel free to make an appointment with the artist. She also works on commission in all kinds of stone.

Click here to view the sculptures of stone>>>

     

Beelden in hout
Lia heeft de afgelopen jaren een zeer gevarieerd spectrum aan houten beelden gemaakt. Naast twee met elkaar communicerende houten sculpturen en materiaal combinaties tussen hout en ijzer zijn er figuratieve en abstracte torsen gemaakt.

Een mooie houtsoort heeft een ontwerp wat past bij het hout, een ontwerp waar de belijning van het beeld in samenspraak gaat met het leven van de houtsoort.

Lia van Vugt werkt ook in opdracht.

Klik hier om de houten beelden te bekijken>>>

The sculptures in wood shown on this page are only a selection. If you want to see more, feel free to make an appointment with the artist. She also works on commission.

Click here to view the sculptures of wood>>>

     

Beelden in keramiek
De kracht van het de keramische kunstwerken van Lia, is naast het ontwerp, het materiaal waarmee oneindig gevarieerd kan worden. Zoals beschildering van de sculpturen en de toevoegingen van andere materialen.

Lia van Vugt werkt ook in opdracht.

Klik hier om de keramische beelden te bekijken>>>

The sculptures in ceramics shown on this page are only a selection. If you want to see more, feel free to make an appointment with the artist. She also works on commission.

Click here to view the sculptures of ceramics>>>

     

Glassculpturen
Het mysterie van glas blijft Lia van Vugt als beeldend kunstenaar inspireren. Hoe een ontwerp uiteindelijk uit de oven komt blijft een verrassing, vooral door experimenten bij het gieten, zoals het toevoegen van zilver, zijn er verbluffende resultaten behaald, zoals hiernaast te zien.

Overige kunstwerken in glas zijn te zien als u op deze link klikt. Zo ziet u dat een portret in opdracht een heel andere dimensie krijgt in glas.

Klik hier om de glassculpturen te bekijken>>>

The sculptures in glass shown on this page are only a selection. If you want to see more, feel free to make an appointment with the artist. She also works on commission.

Click here to view the sculpturs of glass>>>

     

Portretten
Lia heeft een ruime ervaring in het maken van portretten. Door de diversiteit in materiaal gebruik, is iedere opdrachtgever positief verrast gebleken. Of Lia een portret maakt in brons, een portret in keramiek of een portret in glas, ze hebben allemaal hun eigen charme.

Lia maakt portretten aan de hand van foto’s en wanneer dat mogelijk is, een aantal persoonlijke sessies. Daarna presenteert de kunstenaar een aantal ontwerpen die worden besproken. Een opdrachtgever krijgt altijd een aantal finale ontwerpen om uit te kiezen. Wanneer de opdrachtgever een ontwerp heeft gekozen wordt het portret definitief vervaardigd in een overeengekomen materiaal.

Naast portretten in opdracht maakt Lia ook portretten voor de (semi-) openbare ruimte. Een voorbeelden hiervan zijn Hugo Wolff in Muziek Centrum Vredenburg en het St. Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam.

Klik hier om de portretten te bekijken>>>

Lia van Vugt creates bronze portraits on commission. Please contact her for more information.

Click here to view the portraits>>>

     
Andere materialen
Nieuwe materialen geven andere mogelijkheden en artistieke uitdagingen.

Bovendien heeft ieder materiaal zijn eigen charme en biedt een onuitputtelijke bron van inspiratie. Inspiratie die niet alleen tot uiting komt in experimenteel werk, maar kan vaak ook worden doorvertaald naar andere materialen zoals brons, steen, glas en keramiek.

Klik hier om het werk te bekijken>>>

Lia van Vugt creates experimental work out of different materials, that is influencing her regular work as well.

Click here to view the works>>>

     
Best view: 1024 x 768 pixels | disclaimer